Пеевски се застъпи за миньорите: Уточнихме да има пълна заетост на

...
Пеевски се застъпи за миньорите: Уточнихме да има пълна заетост на
Коментари Харесай

Пеевски за миньорите: Никой няма да остане без работа

Пеевски се застъпи за миньорите: 

Уточнихме да има цялостна претовареност на хората, които ще бъдат освободени от въглищните централи. Тя ще бъде в вид държавно дружество. Няма да има никой, който да остане без работа. Това съобщи националният представител от Движение за права и свободи Делян Пеевски след незабавна среща в Народното събрание с финансовия министър Асен Василев, водача на ГЕРБ Бойко Борисов и депутата от ГЕРБ Делян Добрев, написа.

Много добър диалог направихме. Надяваме се да има решение, тъй като това, което се основава сега, не може да се случва с хората, безапелационен бе Пеевски.

Закриването на централите ще бъде 2038 година.

Отделно ще предложим всеки, който не желае да отиде в това държавно дружество, да получи 36 заплати еднократно, незабавно да му бъдат изплатени, сподели Пеевски.

Новото държавно дружество ще бъде за рекултивация на мините и други действия. Очакваме да ни показват проект какво ще се случи, с цел да имат всички работа. Хората са обезпокоени, сподели Пеевски. Той бе безапелационен, че разговорът би трябвало да се случи още през днешния ден, с цел да не се тревожат хората за работата и фамилиите си.

Има сериозен разсъдък във финансовия министър. Той в този момент ще уведоми премиера, с цел да седнат и да се схванат със синдикатите. Не може да има митинги и липса на разговор, акцентира националният представител от Движение за права и свободи.

Надявам се оптимално бързо да приключат въпроса, тъй като това задръстване на автомагистрали, митингите на хората, основава напрежение. Няма по какъв начин да стане в страната, сподели още Пеевски.

На въпроса за какво трябваше да се откри решение, чак когато хората излязат на митинги, Делян Пеевски отговори: „ Питайте премиера и държавното управление за какво се стигна дотук ”.

Енергийният министър къде е, бил на някакво пътешестване, да се прибира и да си взема решение тематиките. Това е неговата работа, надяваме се да си я свърши и да бъде незабавно тук, съобщи още Пеевски.

На въпроса: „ Клати ли се столът на енергийния министър? ”, той отговори: „ Нека си свърши работата. Ако не си я свърши, разумното е той самичък си тръгне. Затова е енергиен министър – да си взема решение тематиките ”.

Попитан обвързани ли са периодите за затваряне на централите с Плана за възобновяване и резистентност, Делян Пеевски разяснява: „ С тези периоди няма никакъв проблем, в случай че действително парите се насочат към нещо, което ще даде работни места, а не това, което видяхме в плана – фотоволтаици, паркове. Това не дава работни места, не взема решение проблемите на хората ”.

По думите на Пеевски не сме застрашени от импорт на ток след затваряне на въглищните централи. В момента няма подобен проблем, знаете, че се работи по доста тематики, в това число за нови мощности в АЕЦ „ Козлодуй ”, нямам доверие да има проблеми, акцентира депутатът.

9% остава Данък добавена стойност за ресторантьорите, това го уточнихме с финансовия министър, заяви още Делян Пеевски. Министърът ще направи среща с ресторантьорите за изсветляване на бизнеса им, желае оферти от тях. Но ние бяхме ясни – 20% Данък добавена стойност за ресторантьорите няма да се случи, съобщи Пеевски.

В отговор на опасенията на опозицията, че следва нарастване на налозите, той съобщи: „ Не сме видели всичките му оферти, дано да ги внесе и ще ги дискутираме ”.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР